KVÆG

Rådgivning

I rådgivningsarbejdet ønsker vi hos Ølgod Dyrlæger at yde den service, der passer bedst til den enkelte landmand og hans/hendes besætning.  Vi tilbyder alle typer af den obligatoriske sundhedsrådgivning,  dvs. basismodulet med staldskole eller tværfaglig rådgivning, modul 1 og modul 2.

Uafhængig af anden rådgivning tilbyder vi problemorienteret rådgivning i kvægbesætninger.

Vi deltager i gård-/ produktionsråd og anden tværfaglig rådgivning sammen med produktionskonsulenter.

 

Behandlinger

En vigtig del af vores arbejde er fortsat enkeltdyrsbehandlinger. Vi tilstræber, at alle dyr bliver behandlet i løbet af formiddagen, hvis ikke andet er aftalt.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERASaneringsplaner

I samarbejde med den besætningsansvarlige udarbejder vi saneringsplaner. Det kan f.eks. være planer for, hvordan en besætning bliver fri for Salmonella, Paratuberkulose eller B-streptokokker. Når vi har lavet en saneringsplan, følger vi løbende op og sikrer effekten af planen. På den måde når vi sammen i mål.

 

Smittebeskyttelsesplaner

Ud over den obligatoriske rådgivning om smittebeskyttelse, som alle med en rådgivningsaftale skal modtage mindst 1 gang årligt, kan det give god mening, at gennemgå en ejendoms generelle smittebeskyttelse og lave en smittebeskyttelsesplan, der kommer rundt om intern og ekstern smittebeskyttelse.
I forbindelse med investeringer og byggeri kan det også være klogt at søge hjælp til en gennemgang af smittebeskyttelsen inde soklen er støbt.

Reproduktionsarbejde

Vi tilbyder systematisk reproduktionskontrol og rådgivning i kvægbesætninger. Drægtighedsundersøgelser med eller uden scanner, brunstinduktioner og brummer-behandlinger.

 

Klovrisk

Klovrisk er en analyse af risikofaktorer i stalden, fodringen og generelt management i forhold til klovsundheden. Vi tilbyder at udarbejde klovrisk og lave handlingsplaner, der skal føre til sundere klove og køer.

 

Velfærd

Vi hjælper med egenkontrol af dyrevelfærd i kvægbesætninger, og vi laver velfærdsvurderinger og handlingsplaner med tiltag, der kan forbedre dyrevelfærden. Alt sammen i samarbejde med den besætningsansvarlige.

kalvestald med mere 005

 

ET-Behandling

Læs mere om vores muligheder for ET-behandlinger her.